A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Hírek, cikkek
A Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Portáljának súlyos jogsértése
Nyílt levél a Magyar Sakkszövetség vezetésének!Tárgy:

A Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Portáljának súlyos jogsértése
Azért fordulok Önökhöz, mert Krizsány Lászlóval, a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Portáljának felelős kiadójával nem sikerült felvennem a kapcsolatot, mert E-mailemre nem válaszolt.


Internetes lapunk, a sakk.terasz.hu impresszumában a következő szöveg olvasható:
„A honlap tartalmának teljes vagy részbeni újraközlése, a játszmák, szövegek, képek és táblázatok nyilvános vagy üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó és a szerkesztő előzetes engedélyével történhet!”

Lapunk jogi nyilatkozatának szövegében a Szerzői és egyéb jogok címszó pedig ez olvasható:

”A lapon megjelenő adatok, dokumentumok, információk, leírások, példák és elemzések, képek, ábrák, grafikonok és grafikák, a játszmák lejátszására szolgáló program, illetve a lap egyedi kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak. Mivel lapunk kialakítása illetve elrendezése a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései szerint külön védelem alatt is áll, az sem részben, sem egészben nem másolható le, kivéve azt az esetet, ha erre a kiadótól bármely felhasználó kifejezetten engedélyt kér és kap.”

Ezen figyelmeztetések ellenére a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Sakkportálja (Kiadja: Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottsága, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 10; Felelős kiadó: Krizsány László, az ifjúsági bizottság elnöke; Tartalmi felelős: Balázs Gábor és Krizsány László) portálunkról töltötte fel a magyar sakkozókról szóló oldalait (lsd. www.chess.hu >Ifjúsági Sakkportál>Oktatás>Magyar sakkozók). Lapunktól erre engedélyt nem kért, és nem is kapott.

Ezennel felszólítom Önöket, a Magyar Sakkszövetség vezetését, hogy ezért a jogsértésért lapunktól nyilvánosan kérjenek bocsánatot és az ifjúsági portálról valamennyi olyan információt, képet – amely a sakk.terasz.hu-ról származik, haladéktalanul, még a mai napon töröltessenek le!Zalaegerszeg, 2006. január 10.
Honfi György
főszerkesztő
http://sakk.terasz.hu


(A fenti levelet 2006. január 10-én küldtem el a Magyar Sakkszövetség E-Mail címére, valamit Krizsány Lászlónak.)


>> ESEMÉNYNAPTÁR
HALADÓKNAK
- regisztráció -