A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Szövetségi hírek
Tehetségfelmérés
Tisztelt Szülők, Edzők, Gyerekek!


Sok sakkozó gyerek küzd azzal a kérdéssel, hogy mit érhet el a sakkozásban, lehet-e illetve érdemes-e profinak készülni, vagy csak egyszerűen azt kérdezi magától, hogy hogyan tudna még eredményesebb lenni?

Ezekre a kérdésekre teljes biztonsággal senki nem tud válaszolni. A helyes utat megtalálni nagyon nehéz. A gyerekek és a szüleik csak együtt hozhatják meg a jó döntést. Abban azonban, hogy a jó döntés megszülethessen, sokat segíthet a pszichológus.

A megkeresésemre Dúró Zsuzsa pszichológus az érdeklődők részére olyan vizsgálatokat végez el, mely eredménye kiemelkedően hasznosítható a sakksportban való előmenetelre, és a sakkjátékban való ambíciónk reális kialakítására.

Mit kell tudni Dúró Zsuzsáról? Pszichológus és emellett pedagógus is. A Károly Gáspár Református Egyetemen és a Szegedi Tudomány Egyetemen tanít. Tehetséggondozó szakértő, megjelent könyve „A tehetséges gyerekről mindenkinek”.

Mit kell tudni a vizsgálatról? A körülbelül egyórás vizsgálat két részből áll. Egy tesztet követően beszélgetésre kerül sor. 14 éves kor alatt ajánlott a szülővel, illetve a szülőkkel való beszélgetéssel kiegészíteni a vizsgálatot. A vizsgálat a képességek felmérésére, a tehetség és a kreativitás vizsgálatára irányul. Emellett a vizsgálat a problémamegoldó gondolkodást és a stressztűrő képességet is vizsgálja. A vizsgálat végén a pszichológus-asszony általános szakvéleményt és tanácsadást biztosít.

A vizsgálat díja 3.000,- Forint, melyről természetesen számla jár. A vizsgálat helyszíne a Magyar Sakkszövetségben lesz (Budapest, V. Falk Miksa u. 10.). A vizsgálatra is a Magyar Sakkszövetség címén lehet jelentkezni. A visszaigazolással együtt zajlik az időpont egyeztetése.

Azt hiszem ez mindenkinek megfontolandó lehetőség. Kis anyagi és időbefektetéssel, olyan értékes információkhoz juthatunk egy jelentős szakembertől, melyek segítségével a saját erényeinket és hibáinkat jobban láthatjuk, így a sakk-karrierünket is jobban tervezhetjük meg és építhetjük fel.

Tisztelettel

Kállai Gábor


>> ESEMÉNYNAPTÁR
HALADÓKNAK
- regisztráció -