A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Szövetségi hírek
Előzetes jelentkezési felhívás a TF 2004-ben induló levelező sakk szakedzői képzésére
Már 12 fő rendelkezik szakedzői diplomával a sakk szakágazatban közülük 5-en jeles eredménnyel végeztek, ami a TF-en az összes szakágazat közül a legmagasabb.

A TF-en ismét indítani tervezzük a 4 éves levelező képzést, amennyiben elegendő jelentkező lesz rá.

Maximum 20 fő felvételére van lehetőség. Amennyiben többen is jelentkeznek, akkor a felvételi sorrendet a TF felvételi bizottsága (amelynek tagja e sorok írója is) dönti el a következő elvek alapján.

Ami kötelező: 1. érettségi 2. legalább mesterjelölti minősítés 3.középfokú edzői végzettség vagy ennek hiányában több éves igazolható edzői gyakorlat és egyéb diploma.

Előnyt jelent: 1. pedagógusi, pszichológusi vagy szociológusi diploma 2. valamely világnyelvből állami C típusú nyelvvizsga 3. ifjúsági sakk edzői gyakorlat.

Prioritási sorrendben figyelembe vesszük: 1. sakkbeli minősítés 2. igazolt edzői gyakorlat 3. igazolt nyelvtudás.

Mivel az előző képzés közben sokan kerestek meg engem és a Főtitkár Urat is, kérem, hogy most ismételjék meg a szándékukat, ami egyben a MSSZ Főtitkára felé egy írásos kötelezettségvállalást is tartalmaz, hogy a tandíjat (2000-ben egy szemeszter 64.000 Ft volt) vállalják. Kérem, hogy a szándékukat legkésőbb 2003 augusztus 1-ig írásban szíveskedjenek jelezni. Nagyon szeretném, ha hölgyek is jelentkeznének.

Ami a képzés sakk szakmai részét illeti. Az előző képzés tanúságait is figyelembe véve indulunk, azaz új (részben módosított) tematika készül. Az eddiginél is nagyobb teret fogok biztosítani az edzői gyakorlatnak (módszertannak), továbbá az elejétől kezdve nagyobb súlyt kap a sakk-pedagógiája, a sakk-pszichológiája és a sakk-szociológiája. Nem mondtam le arról a szándékomról sem, hogy sakk szakirányú pedagógusokat képezzünk (amire ez a képzés csak felkészít), ezért nagyon örülnék, ha minél több pedagógiai alapképzettségű jelentkező lenne. Tudományos kutatási lehetőséget is kívánok teremteni elsősorban az angol nyelvterületen. A képzéshez egyetemi jegyzet jelenik meg. A nemrég végzett szakedzők legjobbjai is oktatási lehetőséget kapnak.

Csak azok jelentkezzenek, akik elszántak és nem riadnak vissza a nehézségektől. A képzés egyéb tantárgyai is nehezek és a követelmények magasak. A befektetés viszont megtérül, megéri belevágni. A végzettek presztízse a sakkozók táborában jelentősen megnő és érvényesülésük a polgári életben javul.

Hardicsay Péter,
a szakképzés felelős vezetője


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -