A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Hírek, cikkek
Megjelent a MOST 2002-2003. évfolyamának 7. száma

Április második felében jelent meg a MOST (Magyar Országos Sakktájékoztató) 2002-2003. évfolyamának 7. száma. A tartalomból:

Az újság első oldalán Fehér Gyula főszerkesztő szól az olvasókhoz: „Májustól új havilap jelenik meg Magyar Sakkvilág néven. Az MSSZ közgyűlésén Kállai Gábor, a Magyar Sakkszövetség szakmai igazgatója bejelentette, hogy a jövőben a Magyar Országos Sakktájékoztató (MOST) és a Magyar Sakkvilág „egybefolyik”.
Fontosnak tartom tájékoztatni olvasóimat, hogy a MOST magánkiadvány, amely megjelenéséért minden tekintetben - a lap kiadójaként és szerkesztőjeként – felelek. A 2002/2003-as évfolyam természetesen a meghirdetett 13+1 számban megjelenik, és minden valószínűség szerint a következő évfolyam is útjára indul.
A MOST a Magyar Sakkvilággal szorosan együtt fog működni, mivel mint szerkesztő és munkatárs az új lapnál is szerepet kapok.”

„Lékó Péter az első magyar győztes Linaresben” címmel 7 oldalas írás olvasható a február 22-március 9-e között megrendezett XX-as kategóriájú (Élő-átlag: 2733) szupertornáról. Lékó Péter Anand elleni játszmáját elemzi, Fogarasi Tibor pedig a Kaszparov-Ponomarjov és Kramnyik-Radjabov partit.

A külföldi versenybeszámolók között a moszkvai 201 résztvevős Aeroflot Openről és a XV-ös erősségű Reykjavikban megrendezett 10 résztvevős körversenyről készült játszmaválogatás. A moszkvai versenyt 9-ből 7 ponttal Viktor Bologan nyerte, az azonos pontszámot elérte Alekszandrov, Fjodorov és Szvidler előtt, míg a körmeccsen Alexei Shirov győzött 7 ponttal a 6 pontos Macieja és Korcsnoj előtt.

Adorján András cikksorozata az „Így sakkoztam én…” a 19. részéhez érkezett, címe „A hosszú menetelés IV. – A Ribli-meccs”.

A nemzeti csapatbajnokság 8. fordulójáról készült beszámoló és az NB I-s, valamint az NB I/B-s játszmák után olvashatunk még a február 1-13-a között Budapesten megrendezett Első Szombat versenyekről. Bérczes Dávid nyerte a „Mester „A”” csoportot 10-ből 6½ ponttal, Gonda László a „Mester „B”” csoportot 10-ből 8 ponttal. Gonda László nemzetközi mesteri normát teljesített. A március 1-13-a között megrendezett versenyen a nagymestercsoportot Horváth Péter nyerte 6½ ponttal, az azonos pontszámot elért vietnámi Hoang Thanh Trang és Flumbort András előtt. A „Mester „A” csoportban Boros Dénes lett az első 10-ből 6 ponttal, ugyanennyit teljesített Alfred (Anglia) és Papp Gellért. A „Mester „B”” csoportban a szombathelyi Kovács Gábor nemzetközi mesteri normát teljesítve, 10-ből 8½ ponttal győzött.

A versenykiírások sok tavaszi-nyári versenylehetőségről adnak hírt, mindenki kedvére válogathat közülük.


Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
HALADÓKNAK
- regisztráció -