A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Beszámolók / CERBONA SZENNAPACK Open, Kaposvár, 2002 / CERBONA SZENNAPACK Open, Kaposvár, 2002
Cerbona Szennapack Open, Kaposvár, 2002

A Somogy Megyei Sakkszövetség 2002. július 13-21. között negyedik alkalommal rendez a megyeszékhelyen nyílt nemzetközi egyéni sakkversenyt. Ezúttal is a Táncsics Mihály Gimnázium ad otthont, kilenc napon át, a sakkjáték jeles művelőinek. Színvonalas sakkcsatákra számíthatnak az érdeklődők.

A főcsoportban a címviselők indulnak különösen jó esélyekkel. Vidéki Sándor nemzetközi mester egyszer már tornagyőztes volt Kaposváron (2000-ben). Bagonyai Attila a 2001-es Cerbona Kupán ért el magas helyezést. Györkös Lajos az idei évad legjelentősebb egyéni versenyén, Zalakaroson nyert első díjat. Flumbort András kiemelkedő eredményei után méltán lehetett tagja a magyar utánpótlás-válogatottnak, ugyanúgy, mint Erdős Viktor, aki 2001-ben korosztályos világbajnok lett. Horvát, jugoszláv és román sportolókat is találunk a jelentkezők listáján, ők ugyancsak a magas helyezés esélyével állnak rajthoz.

Somogy megyében pár éve a pezsdülés jelei mutatkoznak a sakkéletben. A kaposvári Szenna Pack NB I/B-s csapatának igazolt felnőtt versenyzői Jovanovics Zoran, Kovács Előd, Veress Róbert és Néber Ákos, továbbá a tizenévesek Székely Ferenc, Néber Zsolt, Zanaty Péter és Schlegl Ottó több-kevesebb eséllyel vehetik fel a harcot leendő ellenfeleikkel.

Bálint János


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -