A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Hírek, cikkek
Megjelent a MOST 2002-2003. évfolyamának 6. száma

Nemrégen jelent meg a MOST (Magyar Országos Sakktájékoztató) 2002-2003. évfolyamának 6. száma. A tartalomból:

Az általában 64 oldalas újság most 84 oldalon jelent meg. Az oka, hogy a nemzeti csapatbajnokságnak 2 fordulóját, és azoknak játszmáit is közli. A 6. fordulót február 2-án, a 7-et pedig február 16-án bonyolították le.

Nem sok hely maradt az újságban. Néhány elemzésnek örülhetünk, Ács Péter Wijk aan Zee-ben játszott két partiját elemzi (Van der Wiel és Hector ellenit) és Pintér József pedig a francia csapatbajnokságban játszott Dautov ellen. A csapatbajnokság partijai között találtam még egy elemzést, az Ács-Portisch játszmát.

A hirdetések és versenykiírások most hasznos információt kínálnak a versenyezni vágyóknak.

Írtam már erről a portálon, de mivel az újsággal kapcsolatos, megemlíteném itt is, hogy nem igaz az a hír, hogy a MOST megszűnik. Fehér Gyula, a MOST főszerkesztője elmondta, hogy a május elején megjelenő Magyar Sakkvilág c. újságnak is szerkesztője lesz, de nem akarja a MOST-ot megszűntetni. Az ezzel kapcsoltban felreppent hírek valótlanok. „A MOST – mint megalapítása után folyamatosan – magánkiadásban jelenik meg, az előfizetők és a közleményeket (általában versenykiírásokat) megjelentetők befizetéseiből tartja fenn magát. A kiadvánnyal kapcsolatos mindenfajta felelősséget a szerkesztő-kiadó, (azaz ő) Fehér Gyula visel. A MOST a Magyar Sakkszövetséggel mindig együttműködött, "információs" támogatása nélkül értelemszerűen meg sem tudott volna jelenni.”

A MOST-ot a Magyar Sakkszövetség anyagilag támogatta. Fehér Gyula elmondása szerint: „Pár évi szünet után tavaly havi 10000 Ft-ot szavazott meg a MSSZ elnöksége a MOST számára. Ez az összeg kb. arra elegendő, hogy a csapatbajnoki játszmákat számítógépben rögzítő segítőtársak munkája hivatalosan is elismert legyen. A mostani (2002/2003-as) szezonban már az MSSZ elnöksége nem tartotta fontosnak ezt a támogatást. Természetesen az évfolyam elején meghirdetett 13+1 szám megjelenik, az előfizetőkkel szemben így tisztességes.”

Erről a témáról a MOST következő számában a főszerkesztő bővebben is tájékoztatja az olvasókat.


Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
HALADÓKNAK
- regisztráció -