A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Hírek, cikkek
Pro Urbe kitüntetés a Csuti-Hydrocomp SK sakkcsapatának

A Pro Urbe Zalaegerszeg díj
Rendhagyó módon az idén második alkalommal került sor Zalaegerszegen a Pro Urbe díj átadására. A díjat minden évben május 13-án ítélik oda, az idén a bajnokságot nyert ZTE labdarugói kapták. Az élet azonban átírta a forgatókönyvet, a zalaegerszegi sakkozók is bajnokságot nyertek! Zalaegerszeg sportvárosnak tartja magát és megbecsüli a sportolóit! Ezért a város vezetése változtatott a Pro Urbe díj odaítélésének szabályain, beiktatva egy olyan passzust, amely lehetővé teszi rendkívüli díj odaítélését.

A ZTE, majd később jogutódja a Csuti SK 1972 óta játszik megszakítás nélkül a magyar bajnokság élvonalában és ez az első bajnoki aranyuk. Az idén a BEK-ben is nagyon jól szerepeltek, az előkelő 8. helyet szerezték meg. A sakkozók nemcsak a rangos csapatversenyeken viszik hírét, nevét Zalaegerszeg városának a világba, hanem számos egyéni versenyen is. A csapatban két olimpiai bajnok is játszik, a XX. század legjobb magyar sakkozója, Portisch Lajos és Sax Gyula. Portisch Lajos, aki Zalaegerszeg város díszpolgára is – a város szülötte.


Dr. Gyimesi Endre átadja az emlékplakettet Dr. Varga Tibornak

A Pro Urbe díjat Zalaegerszeg város polgármestere, Dr. Gyimesi Endre adta át Dr. Varga Tibornak, a szakosztály elnökének. Minden csapattag és a csapat szponzorai díszes emléklapot kaptak. A csapat magyar játékosai: Portisch Lajos nemzetközi nagymester, Sax Gyula nemzetközi nagymester, Horváth József, nemzetközi nagymester, Horváth Ádám nemzetközi nagymester, Horváth Csaba nemzetközi nagymester, Grószpéter Attila nemzetközi nagymester, Horváth Gyula nemzetközi mester, Pálkövi József nemzetközi mester, Mádl Ildikó női nemzetközi nagymester, Horváth Tamás nemzetközi mester, Csiszár Csaba nemzetközi mester, Mészáros Tamás nemzetközi mester, Horváth Sándor FIDE mester, Porubszky Mária női nemzetközi mester és Horváthné Forgó Éva női nemzetközi mester.


A csapat tagjai és Zalaegerszeg város vezetői a díjátadás után

Horváth Tamás, a Csuti SK vezetőedzője nyilatkozott portálunknak a díj átadása után: „Nehéz megfogalmazni mit érzek, a város részéről ez egy nagyon szép elismerés! Ahogy a polgármester úr is mondta, ez a csúcs, ami kapható. Nem tudom, mit adnak jövőre, ha megismételjük a bajnoki címet, de ez legyen az ő problémájuk!” – tette hozzá tréfálkozva. „A játékosok döntő része is ennek megfelelően kezeli ezt a szép elismerést. Ez nem egy, a sok érem közül! Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ez díj elől van az éremrangsorban!”


Kiss Ambrus (jobbról) pohárköszöntője, mellette Portisch Lajos és Dr. Gyimesi Endre


A csapat két hölgytagja: Angyalosiné Porubszky Mária és Horváthné Forgó Éva


Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -