A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Szövetségi hírek
Nyílt nap a Magyar Sakkszövetségben

Ruck Róbert, Ács Péter és Gyimesi Zoltán
egy-egy partiját láthatták az érdeklődők

A Magyar Sakkszövetség egyik versenyterme teljesen megtelt az érdeklődő sakkozókkal, szép számmal látogattak el nagymesterek is a nyílt napra.

Kállai Gábor, a magyar olimpiai válogatott kapitánya nyitotta meg a nyílt napot. Egy bejelentéssel kezdte, amely szerint az Interneten felreppent hír, hogy Lékó Péter egy autóbalesetben megsérült, teljesen alaptalan. Mindenkit megnyugtatott, hogy szó sincs ilyesmiről!

A nyílt nap programjában 3 nagymesterünk egy-egy játszmáját hozta bemutatni a szakmai közönségnek és rövid történeteket is meséltek a Bledben átélt napokról.Elsőként Ruck Róbert, az orosz meccs hőse mutatatta be Szvidler elleni játszmáját. Az érdekes elemzésbe mindenki beleszólhatott, de csak a nagymestereknek volt ehhez merszük. A szép győzelmet és a bemutatott elemzést a nézők tapssal jutalmazták!Gyimesi Zoltán következett, aki az utolsó fordulóbeli, Ni Hua elleni játszmáját mutatta be nekünk. Zoli érdekességként elmondta, hogy a bledi sakkolimpián ő nyerte a magyar csapat első, és utolsó játszmáját is. Az ő parti bemutatóját is tapssal jutalmazták!


Az utolsó elemzést Ács Péter, a magyar csapat újonca mutatta be, Conquest elleni játszmája került terítékre. Mivel a jelenlévők közül többen jól ismerték a partiban megjátszott változatot, a legtöbb kérdés, hozzászólás ehhez a partihoz érkezett. Helyben több érdekes változattal egészült ki Péter egyébként kiváló és nagyon érdekes elemzése. Péter bemutatóját is a megérdemelt taps követte!


Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -