A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Képzőművészet
Egy kiállítás képei
2002. november 13-án 18 órakor, a Derkovits Galériában (Budapest, VI. ker. Teréz krt 9.) Nagy László nemzetközi sakk versenyszervező nagyszámú érdeklődő előtt nyitotta meg a „SAKK” című kiállítást. A kiállításon három fiatal művész, Naszvadi Magdolna keremikus, Pável Zoltán festész és Szabó Katalin fafaragó munkái láthatók november 27-ig, minden nap 10-21 óra között.

Naszvadi Magdolna
keramikus
Szabó Katalin
fafaragó
Pável Zoltán
festész

Nagy László megnyitójában röviden bemutatta a művészeket. Külön kiemelte, hogy Pável Zoltán képei a sakk lényegét, a jól ismert hármas egységet, az anyagot, a tért és az időt mutatja be. Kitért a művész eddigi sikereire, felsorolta azokat az országokat, ahol a külföldi gyűjtők vásároltak Zoltán alkotásaiból. Külön kiemelte, hogy a New York-i Sakkmúzeum is vásárolt tőle anyagot. Megemlítette, hogy Szabó Katalin fafaragónak sem ez az első kiállítása, munkáit megcsodálhattuk már az idén az Iparművészeti Múzeumban és a Vígadó Galériában is. Nagyon izgalmas az a történelmi téma, amit Katalin választott. A fából faragott sakkfigurák különböző korokat idéznek, és természetesen játszani is lehet velük.

Nagy László bevezető szavai után Kim Pilgaard dán nemzetközi sakkmester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe ezt a gyönyörű kiállítást. Kiemelte, hogy a sakkjáték maga is művészet, és mint hivatásos sakkozó, rendkívül érdekesnek találta, hogy a sakk, mint műalkotások tárgya is megjelenik a fiatal művészek alkotásaiban.

Szabó Katalin fafaragó a kiállító művészek nevében köszönetet mondott Bors Évának, a Derkovits Galéria tulajdonosának, a kiállítás megrendezéséért. A kiállított tárgyak a helyszínen megvásárolhatók!

És most lássuk az alkotásokat!


Naszvadi Magdolna-Szabó Katalin:
Fehér-bordó

(kerámia sakk - részlet)Pável Zoltán:
SakklépésekSzabó Katalin:
Fantázia

Folytatjuk...

Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -