A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Beszámolók / Batthyány Kupa, Nagykanizsa / Batthyány Kupa, Nagykanizsa
Megkezdődött a XV. Batthyány Kupa
Profi szervezés – ez volt az első gondolatom, amikor beléptem a nagykanizsai Batthyány Gimnázium aulájába. Asztalok, székek, felállított sakktáblák, sakkórák mindenütt. Nem csak az aulában, hanem az emeleti tantermekben is. Három napra „megszállták” a sakkozó fiatalok a Batthyány Gimnáziumot!


Az aula

„8 éve rendeznek Nagykanizsán gyerekversenyeket, előtte felnőtt versenyek voltak.” – kalauzol Bagonyai Attila, a verseny egyik szervezője. „Évről évre nő a létszám, 1996-ban már körülbelül 200-an játszottak itt. Vonzóak a díjak, aki eljön – visszatér. A versenyből tényleg hagyomány lett. Az idén 223-an jöttek el – nem is igen tudnánk több résztvevőt fogadni. Mindenki itt van, aki az ifjúsági sakkban számít, kivéve azokat, akik az EB-re mentek. Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Szeged, Hódmezővásárhely, Edelény – olyan távolságok, hogy ilyen messze az ember már turizmus céljából megy. A versenyünknek már híre van a határon túl is, közel 30-an jöttek Horvátországból.”


Startra készen

Hogy kik az esélyesek, nehéz megmondani. Az ifjúsági sakkozóknál nagy a formaingadozás, bárki lehet befutó! A papírforma szerint a legnagyobbaknál, az „A” csoportban Bálint András, Bánusz Tamás csata várható, a „B” csoportban Horváth László, Rudolf Anna és Ladányi Zsolt esélyei a legjobbak. A „C” csoportban, a kicsiknél Pap Gyula kimagaslik a mezőnyből.

Bánusz Tamás Bálint András


A verseny végeredményéről a portálon beszámolok.


Honfi György


>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -