A Terasz-csoport:     | www.kertpont.hu | www.terasz.hu |
A kezdőlapra"A sakk a logika művészete." 
hírek, cikkek
szövetségi hírek
ez történt...
e-mail interjúk
interjúk
archívum
kezdők
haladók
túrák
heti feladvány
a hét elemzése
csapatbajnokság
Budapest, 2003
cikkek, partik
történet
Bled, 2002
világbajnokok
KO-világbajnokok
magyar sakkozók
külföldi sakkozók
in memoriam
képzőművészet
új könyvek
humor
ajánlott linkek
fórum
keres - kínál
Kattintson ide a megrendeléshez!
Kattintson ide a megrendeléshez!

Beszámolók / Férfi Magyar Bajnokság, Balatonlelle / Férfi Magyar Bajnokság, Balatonlelle
Férfi Magyar Bajnokság

A verseny helyszíne
Balatonlellén a Hotel Postás ad otthont a Férfi Magyar Bajnokságnak. A körülmények szinte ideálisak, szép a környezet, csendes a versenyterem. De valami furcsa. Nagyon furcsa. Hihetetlenül kevés a néző. Mindössze féltucatnyian nyújtogatjuk a nyakunkat, hogy jobban lássunk.

Nem nehéz kitalálni, az Internetes élő közvetítés a ludas. A partik a digitális sakktáblák segítségével azonnal felkerülnek a Magyar Sakkszövetség honlapjára, ahol az érdeklődők élőben követhetik a partikat.

Június 6-án, a hatodik játéknapon a mezőny kétfelé vált. 8 játékos az 5-12. helyért rapid mérkőzéseket játszik. A játszmák hamar véget érnek. A nagymesterek beugranak megnézni "túlórázó" társaikat, azután mennek csomagolni, vacsorázni és indulnak haza. Nekik itt már nincs több dolguk.

Gyimesi Zoltán kedvesen mosolyog, amikor megkérem, hogy válaszoljon néhány kérdésemre. Meg sem kell szólalnom, tudja, hogy mire vagyok kíváncsi:
"3 hónapja nem játszottam, mert a TF-en Horváth Józsival együtt vizsgázom. Nekem ez a bajnokság volt a szezonkezdő versenyem. A sorsolásom szerencsétlen volt, az összes alacsony Élőst sötéttel kaptam, ráadásul az első fordulóban Berkes Feri ellen veszítettem. Rosszabb Bergerrel estem csak ki. Szerencsésebb lett volna, ha holtverseny esetén nem a Berger dönt, hanem szétjátszás van, 2 rapid parti. A játékommal elégedett vagyok, Horváth Józsi elleni partim volt talán a legegységesebb."
És már fut is, várja felesége és egy 7 és fél hónapos mosolygós kissrác a babakocsiban. "Most jön a foga! Esténként emiatt keveset alszunk!" - mondja búcsúzóul.

A versenyteremben az első négy helyért két táblán folynak a csaták. Az Atomerőmű SE két nagymestere, Ács Péter junior világbajnokunk és a legfiatalabb nagymesterünk Berkes Ferenc küzdenek az egyik táblán. A parti végül Péter győzelmével zárult. A másik táblán a szombathelyi Ruck Róbert és a Honvédos Cao Sang döntetlenül mérkőzött.

Eredmények:

Ruck - Cao döntetlen
Ács - Berkes 1-0

A helyosztók után az 5-12. helyen az alábbi sorrend alakult ki:

5. Csernyin Alexander
6. Horváth Csaba
7. Gyimesi Zoltán
8. Horváth József
9. Horváth Péter
10. Sax Gyula
11. Faragó Iván
12. Medvegy Zoltán>> ESEMÉNYNAPTÁR
KEZDŐKNEK
- regisztráció -